September 11, 2018

Please reload

Recent Posts

5 punca tingkah laku mencabar kanak-kanak ditunjukkan?

1. Mendapatkan perhatian

Biasanya mereka inginkan perhatian lebih-lebih lagi jika ibu bapa atau...

5 punca tingkah laku mencabar kanak-kanak ditunjukkan?

February 28, 2018

1/10
Please reload

Featured Posts

I am back in action as an occupational therapist

3 Aug 2018

 

I am back in action as an occupational therapist.

Sebenarnya saya banyak buat kerja management dalam Pendidikan Khas juga. Atas arahan bos atasan. 😂
Kunun-kunun pelapis untuk masa depan.

Sebagai terapis, kerja klinikal tidak boleh ditinggalkan. Bukan kerana minat semata-mata. Tetapi inilah tugas terapis carakerja.

Jumaat lepas.

An autism kid with lack of eye contact. Ini sesi ke-5 saya dengannya. 4 yo (sebaya dengan anak saya).

Occupational goals:
Fine motor skills.

Saya fokus untuk eye contact dan fine motor skills pada sesi kali ini.

Guna clothes pin. Wah, improved a lot!

👏🏻

Saya juga hampir nak menangis kerana eye contact nya sangat baik. Boleh senyum dan respond to my verbal instruction+demonstration.
😄

Setelah sesi hampir selesai,

“Haaaattchummmmm!!”

Habis semua titisan airnya tersembur ke muka, tudung, tangan dan baju saya. Manakan tidak, saya berada betul-betul di hadapannya.

Well, alhamdulillah untuk penamat sesi pada hari tersebut!! Nasib baik hari dah petang 😂.

(Terasa macam nak pi salam dan peluk Speech Therapist Iffah masa tu. 😂 )

Hehe.

Good job! 👏🏻😄

Inilah kerja seorang terapis carakerja bersama kanak-kanak berkeperluan khas.

Bukan pertama kali dapat air bersin ‘fresh’ macam ni. 😛 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2019 Mahfuzah Zainol