September 11, 2018

Please reload

Recent Posts

5 punca tingkah laku mencabar kanak-kanak ditunjukkan?

1. Mendapatkan perhatian

Biasanya mereka inginkan perhatian lebih-lebih lagi jika ibu bapa atau...

5 punca tingkah laku mencabar kanak-kanak ditunjukkan?

February 28, 2018

1/10
Please reload

Featured Posts

Teknik Pemberian Reward atau Ganjaran.

31 Mar 2018

Teknik Pemberian Reward atau Ganjaran. 😁

Ini adalah teknik 'reward system' yang boleh dilaksanakan kepada kanak-kanak atau murid berkeperluan khas.

Ambil kad. Buat kotak-kotak. Dan sticker.

Setiap kali mereka lakukan tindakan atau perangai yang baik atau dapat habiskan latihan yang umi bagi atau dapat hafal surah-surah lazim dengan baik atau solat ke.. Bagila sticker tempek di situ.

Contoh sticker pun kena ikut kesukaan mereka. Kalau kanak-kanak lelaki..gunalah sticker yang ada gambar bola ke..kereta ke...transformers ke..superman ke.. minion ke..

Kalau kanak-kanak perempuan, umpan mereka dengan sticker 'Frozen ' ke...'Cinderella' ke.. atau Dora the Explorer..

Sticker sebegini boleh dibeli di kedai alat tulis. Murah saja. Seringgit satu papan. Kalau sticker yang ada glitter tu mahai sikit..3 ringgit lebih..

Insha Allah berkesan.. I have done it with my clients!!! And my daughter too! 😂

Oh ya.. kad ini cikgu atau ibu bapa yang simpan dan tunjuk kepada mereka banyak mana dah dapat sticker.. kalau dah penuh...hat last tu bagila hadiah macam cikedis atau bagi main 'gadget' selama 10 minit.

Yang contoh ni, budak ni dapat sekotak honey star setelah berjaya kumpul 20 sticker baik. Saja cuba kat klien sendiri di rumah ni. 😄

Jenis ni macam ala-ala kad point lah gitu. Yang macam Aeon Big, Bonus Link etc tu. Boleh redeem hadiah kalau nak kumpul a certain points.

Nanti saya kongsikan tips dan teknik pengurusan tingkah laku yang lain saya selalu buat dengan klien-klien saya. 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2019 Mahfuzah Zainol