September 11, 2018

Please reload

Recent Posts

5 punca tingkah laku mencabar kanak-kanak ditunjukkan?

1. Mendapatkan perhatian

Biasanya mereka inginkan perhatian lebih-lebih lagi jika ibu bapa atau...

5 punca tingkah laku mencabar kanak-kanak ditunjukkan?

February 28, 2018

1/10
Please reload

Featured Posts

Occupational Therapy trick to make kids enjoy pencil and paper activity!

13 Mar 2018

Occupational Therapy trick to make kids enjoy pencil and paper activity!

The Magical Carbon Tracing ✏️

What you need are :

1. An A4 paper
2. A picture
3. Carbon paper
4. Pencil!

Lapiskan carbon paper di atas kertas kosong.
Di bahagian atas letak gambar.
Boleh ajar anak atau murid untuk trace atau surih atas gambar tersebut.

Then, tadaaa!!!

Gambar yang disurih tadi muncul di atas kertas paling bawah tu.

Sebab carbon paper!

Magic kan? Hehe

Kalau nak buat anak-anak cuba sesuatu yang berbeza dalam aktiviti handwriting!!

Nak akar tulis ABC atau 123 pun boleh guna teknik magic ini!

More pictures berkenaan OT tricks akan dikongsi selepas ini. 😅

Silakan berkongsi.

Kalau ada soalan “Kertas carbon tu nak beli kat mana, puan?”

Saya jawab siap-siap.

Saya beli di kedai alat tulis!! Hehe.

Kalau cari kat kedai tak jumpa, boleh cari di kedai alat tulis yang ‘canggih’ sikit. 🤪 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2019 Mahfuzah Zainol